woensdag 20 mei 2015

Luchtschip D-Day minus 3

Vandaag de dag waarnaar we reeds drie jaar uitkijken. Het vliegtuig van Warneford op ware grootte in de kerk!

Vanochtend kwam de heftruck aan ons ter beschikking gesteld door Gentse Heftrucks en ter plaatse gebracht door Lybaert Depannage. Aan beide firma's heel veel dank voor deze materiƫle steun. Zonder deze steun was het quasi onmogelijk geweest om het financiƫle plaatje rond te krijgen.

Om 14 uur was de ploeg helpers vanuit het DSMG aanwezig. Klaar om de handen uit de mouwen te steken. Iets wat ze met plezier deden en daardoor de klus hielpen klaren. Bedankt collega's.

Om 14u30 kwam het transport het begijnhof binnen via de Engelbert van Arenbergstraat. Wie deze namiddag met de auto in het begijnhof moest zijn zal het geweten hebben want aan de kerk was er een paar uur geen doorkomen aan.

Geert, Pol en hun crew begonnen onmiddellijk met uitladen, demonteren, monteren, kabels spannen ... alsof ze nooit anders gedaan hadden. Het ging vooruit, het ging razendsnel vooruit.
De kerk en de tentoonstelling zagen er ineens helemaal anders uit. Nieuwsgierigen staken al eens hun neus binnen, maar mochten niet verder dan de inkom uit veiligheidsredenen. Ook het bestuur van het begijnhof en hun medewerkers verlieten even het Groothuis om eens een kijkje te komen nemen. De stelling die het gewicht van het vliegtuig bij het optillen over acht punten verdeelde, had de kerkvloer niet beschadigd!

Fotograaf Willy Lippens legde voor ons alles op de gevoelige plaat vast. Hierbij een eerste reeks van zijn fotoreportage. Bedankt hiervoor Willy.Geen opmerkingen: