zaterdag 2 mei 2015

Luchtschip D-Day minus 22

De laatste maanden werd er zeer druk gewerkt aan de tentoonstelling en de herdenkingsdag rond het 'Luchtschip ontploft boven Gent'. We zitten momenteel in de laatste rechte lijn en daarom gebruikten we de Dag van de Arbeid, zijnde 1 mei, om uit te rusten. De stille dag voor de storm.

Een hele schare DSMG-medewerkers en sympathisanten vulden hun naam in om te helpen bij één of andere taak in de periode van 4 mei tot en met 10 juni. Er staat veel volk op de lijst, maar er is in die maand dan ook heel veel werk te verzetten. Dagelijks zijn mensen aan het werk aan de voorbereiding, om u op de tentoonstelling en de herdenkingsdag perfect te kunnen ontvangen en om daarna de kerk in haar oorspronkelijke staat te brengen.

Vandaag 2 mei werden in het Memorial van Passendaele (Zonnebeke) de 'Poppykransen' opgehaald, die op 7 juni op 5 verschillende plaatsen zullen worden neergelegd.

Ook vandaag werden de laatste afspraken gemaakt met Danny Van Severen uit Oudenburg, die ons vanuit de regio Oostende komt ondersteunen met zijn prachtige maquette van het vliegveld Ten Bogaerde (Veurne). Het is vandaar dat Warneford uiteindelijk opsteeg en hier boven Gent terecht kwam. Danny werkte meer dan een jaar aan de maquette die met haar oppervlakte van 1,2m bij 1,8m ook één van de pronkstukken op onze tentoonstelling zal zijn.

Zelfs Warneford pronkt op de maquette naast zijn Morane-Saulnier L.Vind je hem op onderstaande foto's van de maquette terug? Te klein? Het lukt niet? Kom hem dan tussen 23 mei en 7 juni zoeken op de maquette.Vanaf nu proberen we jullie via deze blog en via de 'Nieuwsberichten' op de website van het 'Luchtschip' (www.luchtschipontploftboven.gent) dagelijks op de hoogte te houden van onze vorderingen. Hou ons in het oog ...

Geen opmerkingen: