zondag 3 mei 2015

Luchtschip D-Day minus 21

We kunnen ons verheugen op interesse van alle hoeken van de wereld voor onze 'Luchtschipherdenking'.

Binnen de stad Gent is er de volledige steun van het kabinet van Cultuur, schepen Annelies Storms en vanuit Burgerzaken, schepen Sofie Bracke. Tevens komt ook burgemeester Daniel Termont het nieuwe monumentje inhuldigen. Een monumentje dat op dit moment in de laatste fase van afwerking is.

Vanuit de provincie Oost-Vlaanderen worden we ook ondersteund en komt gouverneur Jan Briers de tentoonstelling plechtig openen, terwijl zijn echtgenote het meterschap van de oriëntatietafel in Gontrode op zich nam en deze dan ook zal onthullen.

De ambassade van Groot-Brittannië vaardigt op de opening van de tentoonstelling mevrouw Katrina Johnson, Deputy Head of Mission British Embassy an Consul General, af. Zij zal bij deze gelegenheid ook het woord voeren.

Vanuit Australië komen twee leden van de Warnefordfamilie om de herdenkingsdag van 7 juni met ons mee te volgen. Zij zullen dan ook het plakket aan de Warnefordstraat onthullen. Uit Ierland komt Joan White (92) het haar zoon en schoondochter, haar kleinzoon en haar achterkleinzoon. Joan is de dochter van de oudste zus van Reginald Warneford. Zij volgen de toer ook mee en zullen bloemen neerleggen in de Warnefordstraat. Alastair Kinross komt met zijn oom uit Groot-Brittannië over om met ons op 7 juni hun familielid te eren.

Ook uit Groot-Brittannië komt een delegatie van het WFA (Western Front Association) afdeling Wiltshire, waartoe Highworth, de thuisstad van Warneford behoort.Enkele beelden van Highworth, de thuisstad van de Warnefords.

Geen opmerkingen: