woensdag 22 januari 2014

Nieuwe medewerkers

Sedert een tweetal weken zijn er in het DSMG twee nieuwe collega-medewerkers aan de slag gegaan om taken aan te vatten die onze bezoekers het opzoekingswerk een stuk gemakkelijker moeten maken. Beiden staan ze in voor het verder digitaal catalogeren van de reeds gearchiveerde collectie-onderdelen.

Laszlo Papp neemt onze reeds bestaande databestanden onder de loup. Vergelijkt ze met elkaar, voegt ze samen tot één bruikbaar geheel en steekt er een uniforme structuur in. Hopelijk kunnen we binnenkort reeds genieten van de resultaten van zijn werk als we één en ander willen opzoeken.

Laszlo Papp (foto Frederik Vanderstraeten)

Kathleen Dhaese van haar kant staat Freddy De Staercke bij om het knipselarchief van Lochristi in een digitale database te gieten. Daar waar Freddy zorgt dat alle knipsels netjes in mappen op datum gerangschikt worden, zorgt Kathleen ervoor dat met het invoeren van trefwoorden, dat de bezoeker die in de knipsels iets wil opzoeken, dit ook in een mum van tijd vindt. Een tandem die zeker zijn vruchten zal afwerken.

Kathleen Dhaese (foto Frederik Vanderstraeten)
Aan beide nieuwe collega's welkom en hopelijk voelen jullie je snel thuis in het DSMG!

Geen opmerkingen: