vrijdag 24 juli 2015

Vakantie in het DSMG ? ! .... ? !

Naar jaarlijkse gewoonte sloot het DSMG na de laatste zondag van juni de deuren om met vakantie te gaan, zodat we jullie vanaf de eerste zondag van september terug kunnen verwelkomen. Meestal werken een aantal vrijwilligers, afhankelijk van hun vakantieplannen, stilletjes verder en maken van de rust gebruik om hier en daar wat orden op zaken te stellen. Tijdens de 'Gentsche Fieste' komt er meestal (bijna) niemand opdagen. Er zijn dan genoeg andere dingen te doen.

Dit jaar liggen de zaken een beetje helemaal anders ... Op 1 juli streek een firma neer in het DSMG om overal centrale verwarming te leggen. Niet minder dan 65 radiatoren moeten geplaatst worden en met elkaar en de verwarmingsketel verbonden worden. Weg verwarmingsperikelen in de winter, geen defecte gasradiatoren meer, geen eindeloos gepruts om ze aan te krijgen, geen gebibber meer op de tweede verdieping waar geen verwarming was, ... Het wordt deze winter gezellig warm in het DSMG.

Nochtans kan er ook bij ons geen omelet gemaakt worden zonder eieren te breken. Half juni begonnen we om onze lokalen klaar te maken voor de grote ingreep. Alles naar één kant schuiven. Wat een wanorde ... Niemand en niets ontsnapte eraan.

Nu zijn we zover dat in de meeste ruimtes de 'chauffagist' gepasseerd is. Maar overal ligt alles overhoop en is alles bedekt met een laag stof. De installateurs deden wel hun best en ruimten zoveel mogelijk hun sporen op, maar toch ... poetsen is nu de boodschap. In de leeszaal worden de boeken uit rekken gehaald en afgestoft ... een monnikenwerk. Spijtig dat er geen begijntjes meer zijn!

In een paar afdelingen zijn een paar moedigen aan het schilderen en opruimen gegaan. In twee andere ruimtes wordt ondertussen ook de waterschade herstelt en op het gelijkvloers wordt het opstijgend vocht aangepakt. Constant zijn er een aantal vrijwilligers, handige Harry's aan het werk. Ook tijdens de 'Gentsche Fieste'. We werken met de filosofie 'Het kan er alleen maar op verbeteren' ...

Hopelijk beschikken we tegen begin september opnieuw over een toonbaar DSMG, waar het nog aangenamer werken zal zijn ...

Een sfeerbeeld ...
Geen opmerkingen: