vrijdag 17 oktober 2014

Luchtschip ontploft boven Gent

De voorbereidingen voor de tentoonstelling over dit gebeuren zijn in volle gang. Door de medewerking van heel wat instanties, verenigingen en privé-verzamelaars wordt het zeker een niet te missen expo.

De tentoonstelling zal lopen van 23 mei t.e.m. 7 juni 2015 in de kerk van het Groot Begijnhof te Sint-Amandsberg tijdens de weekends van 10-12 uur en van 14-18 uur. Voor scholen en verenigingen is het mogelijk om een geleid bezoek aan te vragen tijdens de week. Voor de vrije momenten verwijzen we naar de kalender op onderstaande website.

Rond dit gebeuren bouwen we een heel specifieke website, die enerzijds de geschiedenis van deze luchtramp behandelt en anderzijds alle info geeft omtrent de tentoonstelling en de herdenkingsdag van 7 juni 2015.

Tijdens de tentoonstelling zijn er in de kerk twee lezingen om 20 uur:
* woensdag 27 mei 2015 vertelt Frederik Vanderstraeten aan de hand van beelden gedetailleerd het verhaal van het 'Luchtschip dat ontploft boven Gent'. Een verhaal dat veel weg heeft van een thriller. Hoe het onmogelijke toch mogelijk werd ...

* woensdag 3 juni 2015 vertelt Johan Vanbeselaere het verhaal van de bouw van de replica op ware grootte van de Morane-Saulnier L, het vliegtuig waarmee Reginald Warneford zijn heldendaad verrichtte. Waarom werd dit toestel gekozen? De problemen die rezen tijdens de bouw, de bouw zelf, wat gebeurt er nu met dit toestel?

Surf naar: www.luchtschipontploftboven.gent

Op 7 juni 2015 organiseren we een grote herdenkingsdag waarbij we de laatste kilometers van de Duitse zeppelin LZ 37 volgen van Vinderhoutedorp (Lovendegem) over Gent en Sint-Amandsberg naar Gontrode (Melle). Op 6 plaatsen zullen herdenkingsitems worden onthuld. We zijn nu reeds zeker van een afvaardiging van de familie Warneford en Van der Haegen.

Op elke plaats zal Reginald Warneford een deel van het verhaal vertellen, zal Noël Fack liederen uit de Eerste Wereldoorlog zingen, is er een onthulling met korte herdenking en hebben we voor elke ingeschreven deelnemer een verrassing.

Het gedetailleerde programma staat op bovenstaande website. Via deze site kan men ook inschrijven en de broodjesmaaltijd reserveren.

Geen opmerkingen: